Top omalovánky


Rusalka - obrázek, omalovánka k tisku

ISS - obrázek, omalovánka k tisku

Omalovánka Rakety určená k tisku

Limonáda - obrázek pro děti k vybarvení

Obrázek štěněte

Kokosová palma - obrázek, omalovánka k tisku

Omalovánky Sport k vytištění

Určitě je správné vést malé děti ke sportu. Ne vždy se jim ale do sportu chce, rozhodně není vhodné je nutit násilím, jinak si ke sportu (k této krásné a zdraví prospěšné aktivitě) vypěstují odpor. Jednou z malinkatých možností, jak děti motivovat ke sportu je nechat je vybarvovat sportovní omalovánky. Při vybarvování obrázků vytisknutých sportovních omalovánek se vám děti nezpotí, nehrozí jim úraz ani by je nemělo nic bolet.



  • 1

Dětské obrázky se sportovní tématikou

Znalost základních sportovních disciplín je součástí všeobecného přehledu, který by měl každý člověk už od mládí mít. Omalovánky (moderně též vymalovánky a domalovánky) proto nejsou jen bezduchou hrou, která má cíl se dětí na chvíli zbavit, ale jsou důležitým prvkem ve výuce těch nejmenších. Jednak je učí poznávat určité druhy činnosti (v tomto případě se jedná o sportovní disciplíny) a jednak je učí zacházet se psacími a kreslícími potřebami (s pastelkami, vodovkami, křídou apod.) čímž rozvíjejí jemnou motoriku svalů ruky.

Se kterými sporty se dítě může setkat na našich sportovních omalovánkách ke stažení, vytisknutí a vybarvení? Například s tenisem. Tento tzv. bílý sport se hraje s tenisovou raketou, žlutým míčkem (tenisákem), hráči mužského pohlaví se říká tenista a hráčce tenistka. Podobnou hrou je i badminton, který se nehraje s míčkem, ale s košíčky. Českým národním sportem je lední hokej. Jedná se o náročný kontaktní sport, u kterého je potřeba robustní výstroj. Důležitou součástí je brankářská přilba, která bývá pestrobarevně zdobena. I vašemu dítěti můžete vytisknout omalovánku hokejové brankářské přilby. Nesmíme zapomenout ani na zimní sport lyžování. S omalovánkou lyžaře k tisku určitě dítěti lépe vysvětlíte rozdíl mezi běžeckými a sjezdovými lyžemi.

Dětské obrázky sportů ke stažení, pro děti zdarma k vytištění a k vybarvení

Sportovní obrázky ke stažení a vytištění jsou určeny k vybarvení pro předškoláky. Nic ale nebrání tomu, aby si i dospělí lidé včetně seniorů vybarvili tyto jednoduché omalovánky k vytisknutí zdarma. V poslední době bylo vědecky prokázáno, že nejenom sport, ale i omalovánky pomáhají zvládat každodenní stres. Navíc jsou tyto omalovánky k vytisknutí úplně zadarmo, takže nic nebrání jejich stažení a následnému tisku.

Online sportovní omalovánky

Další omalovánky se sportovní tématikou naleznete na našich partnerských stránkách omalovánky online, konkrétně zde jsou sportovní online omalovánky zdarma.


Najít na webu


Reklamy


(c) 2024 Luksoft.cz | Zásady ochrany osobních údajů